Literatura

Wizja (wiersz)

steel_diamond

Blask
Oslepiajace swiatlo
Podazyc za nim czy sie zatrzymac?
Gdzies tam poza wyspa zyja cienie
Tam tez znajde swoj dom
Schronie sie przed swiatlem
W mglach ukryje sie wsluchawszy w slowa starca
Moja wizja w glebi umyslu spoczywa
Nikt nie zobaczy jak pokrywam ziemie zniszczeniem i ogniem
Jak zabieram wszystkie sciezki z ciemnosci
Wiatry sie zmienia
Nawet teraz gwiazdy tancza
Zalosny koniec to tylko kwestia czasu
Nie draznijcie smoka...zatrutym oddechem was spowije
Popatrzcie na przyszlosc przez lustro
Ksiezyc ....znak nadzieji pojawi sie gdy opusci was bol
Krew na dloniach....krew na ostrzach
Kassandro....wrozba twoja....me przeznaczenie
Czarne chmury sprowadza deszcz krwi....
Zagubieni....w zamieci...glodni....
Nie ma ucieczki....
Do ziemi z czysta woda...
Nieprzeliczony lzy wyleja sie jeszcze.....slonce nie przyjdzie
Niewolnikami zostaniecie....
Nie ma ucieczki od klatwy ....
Bojcie sie ran....bojcie sie .....
Gwiazdy rosna....
Wszystko przeminie...zycie stanie sie ofiara....a nie da zwyciestwa......
Ksiezyc wznosi sie a Mroczny rozpoczyna panowanie....
Pozostanie tylko krol zgubionych dusz....
Wasza nadzieja spoczywa gleboko w ciemnosciach
Kazdy pozostanie sam....nikt nie stanie u boku nikogo
Kazdy kto pojawi sie na Ziemi bedzie przeklety...
A ciemne nasienie ukazane w wizji powoli i nieprzerwanie rosnie...

słaby 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ewa 3 grudnia 2003, 22:25
czuję sie jakbym czytała jakąś wizje końca chlernego świata .. niebarzdo mi sie podoba.. słowa są ładne i fajne ale...nie
przysłano: 7 grudnia 2000

Inne teksty autora

Zona
steel_diamond
Nieraealnum amorium
steel_diamond

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca