Literatura

Nieraealnum amorium (wiersz)

steel_diamond

...jestes...ja tez....mysli zagubily sie...czuje twoj zapach...zapach aniola...nie mam swiata...bez ciebie nie istnieje...caluje pusta przestrzen w poszukiwaniu ciebie...dlaczego...to nie wazne...wiem co bedzie...otworzylem oczy...naprawde szeroko...zajrzalem w przyszlosc...widzialem ciebie...kochana...kwiecie lotosu... podaruj mi swoje usta...rece...cialo...zaplatalem sie ...w pragnieniach...nie wiem czego bardziej pozadam...u ciebie...to piekne...nie dziwne...cudowne...poszukuje w tobie mapy... ludzkiego ciala... anielskiego nektaru...raz czy dwa razy nie wiedzialem...czego...nie pamietam...ale nie moglem znalezc...co zgubilem...pewnie siebie...jesli dobrze wiesz....zawsze bylem w cieniu...slonce jest dla mnie novum...szukam...znalazlem...piesz brzmi slodko w uszach...pochylam sie po wino...brak kieliszka...bede pil prosto z ciebie...czekam...tu na rozdrozu...pomiedzy ziemia a niebem...znajduje sie moj dom...a tam nic...na razie...cos sie zmienia...czuje to...gra w szachy...pelna podtekstow...znam kilka gambitow...nie widze czasu...moj zegarek nie ma wskazowki malej ani duzej...tylko sekundnik...znowu nadjezdza pociag...do ciebie... ale brak w nim miejsc... znajde jakies... dojade...brakuje mi mapy...ponownie...dochodze do wniosku, ze nie mam piora...jak wiec pisze ten wiersz...kochana...czy ty widzisz litery...jesli nie...to powiem to sam...jesli tak...to ci przeczytam...bede twoimi ustami...ale nie umyslem...sama to zrozumiesz...na pewno...

niczego sobie+ 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 7 grudnia 2000

Inne teksty autora

Zona
steel_diamond
Wizja
steel_diamond

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca