całe zło polega na tym
że zaczynasz wierzyć
całe zło polega na tym,
że gdy podają ci
wcalenieprzeźroczystą opaskę,
bezwiednie wiążesz ją
w okolicy oczu.
wierzysz, że w ciemności
dotknie cię raj,
wcale lub w ogóle
nie myślisz o bólu.
To dyskotekowe rozbieranki
nie strój adama, gdy jako
nowy bóg w cekinach
tak łatwo daje się wstrzyknąć w krwioobieg.
Jest łatwo- wierny.
Ty jesteś łatwowierzący.
całe zło polega wtedy
gdy zaczynasz wierzyć
w To, co zdepcze je, podniesie
spod stóp
bo wierzy w recycling
"całe zło polega wtedy
gdy zaczynasz wierzyć" --> tu w połączeniu z początkiem i samą końcówką majstersztyk.
Gdyby trochę te opaski na oczy, cekiny, edeny i dyskoteki były mniej nachalne (bo np. wariacje na temat łatwej wiary z kolei ciekawe), to byłoby moim zdaniem naprawdę świetnie.
pozdrawiam
:)
'Jest łatwo- wierny.
Ty jesteś łatwowierzący."- brawo
Tylko mierzi ta dyskotek, cekiny...ten klimat mi nie pasuje do tego co jest dalej. Czy zmienisz- Twoja rzecz :) dobry wiersz : )
środek będę rozbierać, żeby był lżejszy, zobaczymy, jak mi to wyjdzie. Na razie myslę;)
pozdrawiam;)