dzisiaj zamykam się pomimo.
te same setki wyciągają do knajpy,
te same zatrważają przy końcu miesiąca.
sople i śnieg okupują balkon. szara poświata
panoszy się w pokoju. nikt nie wychyla głowy, kot
schował się za piecem. ktoś przeżywa, ktoś zasypia.
śnią się krajobrazy.
płynnie
kostroma
kostroma
Wiersz
·
14 lutego 2009
te same zatrważają przy końcu miesiąca." - i wódka i kasa płynie
bardzo dobrze skondensowana myśl. czuć nastrój, z którym ostatnio jestem za pan brat ;)
Natomiast w drugiej za czynnościowo : okupują, panoszy się, wychyla, schował się, przeżywa, zasypia, śnią się...............Ale to ja, inni może tak lubią :))
Na tak.
końcówka od "ktoś" to takie piramidalne ogólniki, że nie wiem, czy w ogóle cokolwiek z nich wynika.
generalnie, typowy obrazek typu szaro, buro, ponuro i wódka, bez śladu własnego i nieprzewidywalnego ujęcia.