Literatura

moje voo doo (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

zamieszczam jeszcze raz.. :)

wdowy po mnie miotają zaklęcia
przeklinają zwiotczałe marzenia
były żaby a nie było księcia
sama bajka niczego nie zmienia

nie odczyniam uroków bo przecież
słowa spadną i zwiędną jak liście
wiatr rozdmucha po trzecim świecie
a ja będę biegł zamaszyście

po manowcach pełnych od śladów
tak nieznacznych jak bardzo nieznanych
wbijam szpilki w oczy sąsiadów
i zapałki w stwardniałe kasztany

na mieliznach nic nie jest proste
kompas z hukiem za burtę wyleciał
chociaż wiarą do życia dorosłem
to nadzieją wciąż jestem jak dzieciak

 


wyśmienity 11 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
urughai
urughai 17 lutego 2009, 07:04
Wybacz Gregor pomyłkę....................Wyśmienity oczywiście !
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 17 lutego 2009, 07:47
nic to Uru:) świat to mrowisko pomyłek,ważny by je odpowiednio kopcować:)
ataraksja
ataraksja 17 lutego 2009, 09:31
to ja dostawię, bo byłoby grzechem zaniechania i dziecinadą nie docenić przesłania.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 17 lutego 2009, 12:09
sorry Gregory, ale po placu zabaw to nie mogę tu już dać wyśmienitego. :P
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 17 lutego 2009, 16:34
oranżadówna ale tamtego nikt nie zauważył:P
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 17 lutego 2009, 21:13
Jest, tak po prostu, bardzo dobrze.
Michał Domagalski
Michał Domagalski 18 lutego 2009, 00:20
Przyklasnął. Bo i jest.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 18 lutego 2009, 09:09
od niktów mnie wyzywasz? osz ty!
agasand
agasand 18 lutego 2009, 10:50
a panna nikt nawet trzy gwiazdki Ci namalowala ...nikt nigdy nie mial czech :)
zieloneciele
zieloneciele 18 lutego 2009, 13:51
powiedz jak sobie taką nadzieję spreparować, Grzesiu...
przysłano: 16 lutego 2009 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca