* * *

drożdżer

ułożyłem dla Ciebie wiersz

we śnie

biały, zdobiony zielenią, porcelanowy

lecz widma oczu zamkniętych tak szybko znikają

 

rozpuścić się w Twoich włosach

pamiętam

i oczach

ustach spierzchniętych rozchylenie

niezamkniętych

jeszcze

 

ja

i zimne krople dotyku

na Twej skórze

w zielonych żywopłotach

za murem

błądze

 

szukając

 

ułożonej dla Ciebie

we śnie

porcelanowej

białej

róży

Oceń ten tekst
drożdżer
drożdżer
Wiersz · 17 lutego 2009
anonim