Wierszu

Tommy Gun

Słychać już po słowach pięciu

Kto jest teściu, a kto zięciu

To jest gościu, choć ma kuku

Tamten leszczu, to jest Żuku

 

Ten wygląda jakby byku

Za to mnóstwo robi krzyku

Więc zastanów się człowieku

Po co szmalcu, gdy masz czeku

 

Tutaj rządzi krwawy Zbychu

Lecz nie ziomku on przy Rychu

Bo jak twierdzi wujek Bodziu

Mały Kaziu to jest miodziu

 

Nowa jest to deklinacja

I społecznie piękna racja

Kiedy Jasio, to jest Jasiu

A kutafon, to kutasiu

 

Więc uważaj gościu miły

Ja poprawiać nie mam siły

Możesz cieszyć się z połowu

Na języku masz - co w głowu

 

                    ***

 

Gdy tak piszę sobie wierszu

Za grzejnikiem świerszczy świerszczu!

 

Tommy Gun
Tommy Gun
Wiersz · 17 lutego 2009
anonim
  • Kuba Nowakowski

    · Zgłoś · 15 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    panie,nom Załucki by się nie powstydził! a dla mnie to mistrz prześmiewców jest i basta:)

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Zachwyt mój sięga sufitu!

    · Zgłoś · 15 lat
  • Justyna D. Barańska
    pomysł świetny, poczucie humoru bardzo dobre również :) jednak w taki pełny zachwyt to wprowadza mnie jedynie ostatni wers, reszta natomiast uświadamia.

    pozdrawiam

    · Zgłoś · 15 lat
  • estel
    Wyróżnieniu! Za poczuciu humoru!

    hahahaha

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Estel, nie zapominaj o walorach edukacyjnych. To się powinno przerodzić w cykl, a może należałoby powołać antologię?

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Dobre, Gunu!

    · Zgłoś · 15 lat
  • Kuba Nowakowski
    mam już w ulubionych

    · Zgłoś · 15 lat
  • Ir
    :)))))...i do ulubionych :) !!!....i słupek !

    · Zgłoś · 15 lat
  • Marcin Sierszyński
    Hahahaha! Wyróżnić! Dawno się tak nie uśmiałem. : D

    · Zgłoś · 15 lat
Wszystkie komentarze