łzy po ronione

Grzesiek z nick-ąd

w galerii zza wiedzionych

na pokuszenie podano do stołu

z  rogami nie przysiadaj się

by nie zostać kawalerem

orderu uśmiechów zdradzieckich

 

ludzi wciąż trwoniących energię

na odnajdowanie tego jedynego

który najczęściej okazuje się  

nieodpowiednim współczynnikiem

do obliczenia zysków i strat

moralnych niewydolności serca

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 21 lutego 2009
anonim
  • Justyna D. Barańska
    jakimś dziwnym trafem zawsze siedzę na rogu... no i proszę, czym to zaowocowało: "nieodpowiednimi współczynnikami". nie są to twoje najwyższe loty, a mimo to i mimo te serca, widać, że panujesz nad słowem :)

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    a ja to już pewnie nie potrafię obiektywnie. se czytam i tyle, Kolego.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Jacek
    ' zza wiedzionych
    na pokuszenie'- się podoba za słowa

    'z rogami nie przysiadaj się
    by nie zostać kawalerem
    orderu uśmiechów zdradzieckich'- bardzo na tak. W ogóle pierwsza bardzo dobra.

    'nieodpowiednim współczynnikiem
    do obliczenia zysków i strat
    moralnych niewydolności serca'- i tu dobrze. Z tym bilansem mi sie podoba szczególnie.

    Grzesiu niby wszystko an swoim miejscu, niby wsystko super, ale mi bez błysku się ten wiersz czyta...Ale jest : )

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Wyśmienity tytuł.
    Ładna przerzutnia pomiędzy pierwszą i drugą strofą.
    Ale tekst (dobry w treści) czytam jak prozę. I chyba tym razem zaserwowałeś kawę na ławę. Nie umiem ocenić całości, więc pozwalam sobie tylko na ten komentarz.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Justyna D. Barańska
    ech... a mnie tytuł właśnie boli.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Ir
    Za pierwszą zwrotkę ....słupek :))

    · Zgłoś · 15 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    oranżadówna- dlaczego tytuł boli?
    samo napisanie średnio mi się podoba,ale z tytułu jestem dumny:)

    · Zgłoś · 15 lat
  • estel
    Żeś mi się Grześ wpakował w kontekst. :|

    · Zgłoś · 15 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    znaczy się?

    · Zgłoś · 15 lat
  • estel
    Znaczy się, że wiersz Twój przełożenie znajduje. :)

    · Zgłoś · 15 lat
Wszystkie komentarze