łzy po ronione

Grzesiek z nick-ąd

w galerii zza wiedzionych

na pokuszenie podano do stołu

z  rogami nie przysiadaj się

by nie zostać kawalerem

orderu uśmiechów zdradzieckich

 

ludzi wciąż trwoniących energię

na odnajdowanie tego jedynego

który najczęściej okazuje się  

nieodpowiednim współczynnikiem

do obliczenia zysków i strat

moralnych niewydolności serca

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 21 lutego 2009
anonim
Wszystkie komentarze