od dziś będę cedzić każde słowo
mało tego - od tej pory wszystko
będzie przechodzic przez gęste sito
i bez gadu gadu, bo jestem ssakiem
tęsknię za odlotem dziecięcym
ale dzieckiem nie jestem
nie jestem też sobą
słabość jest chlebem obrzydliwym
ale jedynym
przeżuwam
ogólnie rzecz biorąc o wiele, wiele bardziej podoba mi się od ostatnich, które czytałam [no oprócz tego przytulenie, bo to mi wciąż gdzieś w środku podzwania]. jednak tytuł to taki zbyt Emo jest, mógłbyś nad nim jeszcze pomyśleć.
fajnie, że odciąłeś się od abstrakcyjnych łączeń wyrazów. brakuje mi tu jednak jeszcze jakieś głębiny, bo na razie mamy basen ;)
Pierwsza nie podoba mi się w ogóle. To było już Domnulu. Potem dobre jest przejście z pierwszej do drugiej. Ta przerzutnia fajna. I ta druga daje do myślenia. Nie jest doskonałą przez swoją dosłowność, ale myśl frapująca. W miarę czytania podoba mi się coraz bardziej. Przeżuwania an końcu też dobre.
Podoba się połowa. Co z tym fantem zrobić pomyślę. : ) ocenię potem.
Pozdrawiam
Podoba mi się ten tekst. O zatraceniu, utraceniu, zapomnieniu i chceniu. Czyli wyeksploatowane na max, ale wciąż emocjonujące.