Skręcamy meble i układamy je według nowych barier,
nad drzwiami wieszamy dzwoneczki zamiast bozi.
Zapach kota zastąpiły szklane świeczniki.
Zrobiło się wschodnio, szwedzko, inaczej. Leżymy
na niewygodnych matach odurzeni zapachem.
Otwarte okna kuszą nas bezdusznie.
Sterylnie
kostroma
kostroma
Wiersz
·
23 lutego 2009
Druga szczególnie dobra.