*** z jesieni

Bukowski W.

zobacz to do ciebie przyciąganie
mija czas listopadzie

w paździerze i skórki cytryn
na kaloryferach tanc-bud kształty obłe
wczoraj boso się szło

niby taniec dziękczynny
wyciągam więc dłoń


witaj


brak harmonii języku szorstki
pod przyłbicą
fosy i warownie
jeszcze włosy, jeszcze włosy

celebruje pilnowanie
pustostan

a ty jesteś limeryk
po pięć w każdym

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Bukowski W.
Bukowski W.
Wiersz · 23 lutego 2009
anonim
  • Bukowski W.
    jeszcze włosy o włos ale się gryzie.
    dzięki.
    hermetyczne no to otwieram, niech dostanie powietrza :P

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Pięknie.
    'zobacz to do ciebie przyciąganie
    mija czas listopadzie
    w paździerze i skórki cytryn
    na kaloryferach tanc-bud kształty obłe'
    wyjątkowo podoba mi się też powtórzenie 'jeszcze włosy'

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    Ojej. Nawet ciekawe. Wrażenie dobre, natomiast wgłębianie się przysparza kłopotu. Wydaje się trochę zbyt chaotyczne, zbyt hermetyczne. Może właśnie to jest siłą tego wiersza?

    · Zgłoś · 15 lat temu