Literatura

*** z jesieni (wiersz)

Bukowski W.

b/d

zobacz to do ciebie przyciąganie
mija czas listopadzie

w paździerze i skórki cytryn
na kaloryferach tanc-bud kształty obłe
wczoraj boso się szło

niby taniec dziękczynny
wyciągam więc dłoń


witaj


brak harmonii języku szorstki
pod przyłbicą
fosy i warownie
jeszcze włosy, jeszcze włosy

celebruje pilnowanie
pustostan

a ty jesteś limeryk
po pięć w każdym


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 25 lutego 2009, 11:36
Ojej. Nawet ciekawe. Wrażenie dobre, natomiast wgłębianie się przysparza kłopotu. Wydaje się trochę zbyt chaotyczne, zbyt hermetyczne. Może właśnie to jest siłą tego wiersza?
tussilago 26 lutego 2009, 14:14
Pięknie.
'zobacz to do ciebie przyciąganie
mija czas listopadzie
w paździerze i skórki cytryn
na kaloryferach tanc-bud kształty obłe'
wyjątkowo podoba mi się też powtórzenie 'jeszcze włosy'
Bukowski W.
Bukowski W. 28 lutego 2009, 16:36
jeszcze włosy o włos ale się gryzie.
dzięki.
hermetyczne no to otwieram, niech dostanie powietrza :P
przysłano: 23 lutego 2009 (historia)

Inne teksty autora

połączenia
Bukowski W.
z roku pańskiego
Bukowski W.
osiedle obłoków
Bukowski W.
b/d
Bukowski W.
"..."
Bukowski W.
bosoniebieska
Bukowski W.
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca