"..."

Bukowski W.

 

szkoda hałasu w ciszy

taka jest gęstość chmur

cukrować nas jedynie stopami deptaku

podobno zwiedzamy je we śnie


twoją rzeczą - nie było

rozkładanie się na części pierwsze

w krople tęsknoty

 

a to co ziemskie zarosło w niebyt spojrzeń

rażąco w stronę słońca, niewspółmiernie


okulary słoneczne

chodziłem w oczach z tyłu głowy

okulary słoneczne

Bukowski W.
Bukowski W.
Wiersz · 4 marca 2009
anonim
  • Jacek
    'cukrować nas jedynie stopami deptaku'- wywaliłbym 'nas'

    ' krople tęsknoty'- było

    'niebyt spojrzeń'- nie. to fraza typu....namiętna rozkosz, czerwień krwi, ołtarz pożądania etc...

    'chodziłem w oczach z tyłu głowy'- no a to dobre

    Jednakże tym razem na nie jestem....jakoś mi ten tekst bez iskry

    · Zgłoś · 15 lat
  • Marcin Sierszyński
    Ale jest z ikrą. Mierzą ino krople tęsknoty. Natomiast "szkoda hałasu w ciszy" - to już gdzieś czytałem, słyszałem, czułem? Muszę to znaleźć, bo to była frapująca fraza.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Michał Domagalski
    Ciekawie jest. Można wyłuskać kilka ciekawych fraz, które razem tworzą jakiś obraz.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Bukowski W.
    frapująca fraza ale ja nie słyszałem. wcześniej

    dzięki :)

    · Zgłoś · 15 lat