skończyły mi się tomiki

nF

poranek był zupełnie inny niż oczekiwałem
łóżko było puste niebo było puste
szepty zza ściany może nie żyje
to takie nienaturalne zobacz puste

zamknąłem oczy rozwinąłem skrzydła
stałem w czymś w zakrzepłej krwi
w ropie stałem zmieszanej z błotem
źle moja dusza pomyślałem to

się dzieje dzieje się i łóżko puste
i niebo puste gdzie bez duszy
w taki poranek chyba tylko
napić się wypada byle tylko

z szacunkiem do świata to kwiatek
silny chwyta się życia kolorzy
i z duszy mojej wyrasta w gnój
wpuszcza korzenie które rozsadzają skały

nF
nF
Wiersz · 4 marca 2009
anonim
  • Marcin Sierszyński
    Mi też, więc dzisiaj jadę uzupełnić biblioteczkę.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Jacek
    'było pusta' ?
    'zakrzepej'?
    powtórzenia 'duszy' mi przeszkadzają


    'to takie nienaturalne zobacz puste'- no to fajne jest

    'byle tylko

    z szacunkiem do świata'- i to dobre : )

    · Zgłoś · 15 lat
  • Marcin Sierszyński
    Ja również oprzeć się tekstowi nie mogę. Najzwyczajniej w świecie jest bardzo dobry!

    · Zgłoś · 15 lat
  • Michał Domagalski
    Najzwyczajniej w świecie macie panowie sporo racji.

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Podoba mi się 'kolorzy' ;)

    · Zgłoś · 15 lat