krew z krwi

Grzesiek z nick-ąd

nikt mnie tutaj za prawdę nie prosił
lecz ty jedna wierzyłaś że warto
miałem tylko góry przenosić
i przychylać nieba za darmo

mogłem biegać boso nad rzekę
i wyciskać sok z pomarańczy
abym tylko pozostał człowiekiem
co potrafi życie przetańczyć

nawet jeśli pomięta koszula
kiedy uśmiech słaby i blady
miałem ludzi pod żebro przytulać
i nadzieję dawać i bawić

bal się stypą zrobił dla gości
gdzieś pomiędzy grzechem a karą
nie najadłem się durnej młodości
a już puka do drzwi przemądrzałość

czas niewiele potrafi dziś znaczyć
urodziny mam zawsze na wiosnę
może kiedyś mi mamo wybaczysz
wiersze które są takie żałosne

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 4 marca 2009
anonim
  • Hanna Dikta
    Niezły aż do... puenty, która mnie trochę rozczarowała. Pozdrawiam :)

    · Zgłoś · 15 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    no cóż.. każdy ma taka puentę na jaką zasłużył

    · Zgłoś · 15 lat
  • Jacek
    'miałem tylko góry przenosić
    i przychylać nieba za darmo' dobre Grześ

    przetańczenie życia takie nawet nawet: )

    trzecia na tak. Obrazowo piszesz.

    'nie najadłem się durnej młodości
    a już puka do drzwi przemądrzałość' z racji mojego wieku, podoba się : )

    Ostatnia tak

    rymy tak

    ta puenta w swojej ironii jest dobra.

    smutny ten wiersz

    tak mi się skojarzyło z Herbertem bardzo... 'syn niepodobny do marzeń'

    na tak

    · Zgłoś · 15 lat
  • Michał Domagalski
    A mi się podoba, choć może miejscami robi się trochę... sentymentalnie.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Jacek
    to źle Michał?;]

    · Zgłoś · 15 lat
  • Justyna D. Barańska
    ja się nie będę zachwycać tą razą, tak jak ci mówiłam - za dużo tu echa z poprzednich tekstów.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    ja tam kazdy wiersz pisze osobno:) i tak tez czytam:bez kontekstu,bez pamieci:))

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Byłem wcześniej, ale dopiero teraz zostawiam ślad.

    · Zgłoś · 15 lat