mam małą cząstkę
pełną zieleni którą opływają
wodne miejsca schadzek
tych
co nas nie lubią
poza sezonem
wprawdzie
mogą znać po klubie
że u nas te same flagi wiszą
i tylko przez chwile
Czesio
w wieży poszalał
stąd też grupa
czcicieli śmiercionośnych dźwięków
przeszła na ciemną
stronę mocy
choć na skraju
i z arbuzem
to przecież
własne
'mam swoją małą cząstkę'- cząstkę czego? i możesz wywalić 'swoją'. wiadomo, że peela.
'co nas nie lubią
poza sezonem'- no to mi się podoba
'u nas te same flagi wiszą' i to fajne
z 'ciemną strona mocy' to już przegiąłeś moim zdaniem ;]
końcówka....nie wiem, albo się walnąłeś albo jest bardzo dobra. Dla mnie nieźle puentuje utwór. Są niedociągnięcia, ale widac postępy znaczne.
Pozdrawiam!
I tu: "że u nas te same flagi wiszą" -> użyłbym raczej prostego szyku ("u nas wiszą te same flagi").
Ogólnie rzecz biorąc, chyba jeden z lepszych Twojego autorstwa, które czytałem. Zaznaczam jednak, że nie czytałem wszystkich.
Przeciętny wierszyk. Nie zwraca szczególnej uwagi.