Dostałam od ciebie tylko białą kartkę
Bez żadnych linii, czy choćby ozdób
Bym mogła napisać słowa dręczące
Tak bez ogródek, tak prosto z mostu
Wszak samą kartką nic nie napiszę
Więc wybłagałam cię o atrament
Rzuciłeś mi go przez stół ze złością
Tą, której kiedyś tak nie cierpiałam
Kiedy dostałam także atrament
I pióro w dłoni lekko trzymałam
Uśmiechem kojąc ból gdzieś tam w oku
Zaczęłam pisać i napisałam
Nie wyrzucałam Ci, żeś mi kłamał
Nie powiedziałam też, żeś porywczy
Lecz umieściłam tu kilka słów o tym
Jakiś ty jesteś optymistyczny
Po czym spojrzałam na Twój wiek. I jeśli rzeczywiście masz 13 lat, to ja jestem jak najbardziej za publikacją. Bo to niegłupie jest.
Tylko: Jakiś jesteś - o jedno eś za dużo.
Jest mi bardzo miło że ktoś tak o mnie sądzi.
"Musisz dużo czytać i bardzo dużo pisać"
Czytam dużo, ale są to książki, więc może w ramach doskonalenia umiejętności przerzucę się na wiersze. A z pisaniem różnie bywa. Ostatnio bardzo rzadko, niedługo mam test gimnazjalny, więc nauka staje na pierwszym miejscu.
Ogółem biorąc bardzo się cieszę z takiej oceny.