Anatomia

AngelicFruitcake

To metafizyczny ewenement gdy przenikasz moje myśli
wbrew gradientowi stężeń,
uruchamiając skrywane atawizmy pędu ku rozmnażaniu...
Chcę poczuć tętno twojej aorty brzusznej,
rozszczelnić system równowagi wewnętrznej.
Jesteś
jedynym medycznym przypadkiem
którego nie potrafię wyjaśnić.
I jak mi nie wierzyć
gdy
pięć dni krwawię
i nie umieram...?





 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 2 głosy
AngelicFruitcake
AngelicFruitcake
Wiersz · 11 marca 2009
anonim
  • estel
    ;|

    Pomyliłam strony, czy jak? Toż to jakaś wikipedia wersem zapisana. W tym nie ma poezji. I to najbrzydsze zapisanie menstruacji, jakie czytałam.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    Shout Park! : D

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Jacek
    tylko jeszcze jedną kropkę zlikwidować trzeba z wielokropka na końcu : ) Jest lepiej : )

    Pozdrawiam : )

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • AngelicFruitcake
    Dziękuję za cenne uwagi :-)
    Musze przyznac rację co do poprawek- kropki, przecinki. Nie zwracam na to uwagi a powinnam. Przerobiłam. dzięki ;)

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Jacek
    'zgodnie z gradientem stężeń'- ostatnio były naczynia połączone chyba:D No taka chemiczna konwencja się robi. Tu się jednak przyczepię. Skoro zgodnie z gradientem stężeń, to dlaczego ewenement?

    Czy 'pęd ku rozmnażaniu' można już uznać za atawizm?

    'Twojej'- lepiej z małej

    'aorty brzusznej,'- jak dla mnie, bardziej niż zabieg poetycki, to przekłamanie anatomiczne.

    'Chcę poczuć tętno Twojej aorty brzusznej,
    Rozszczelnić system równowagi wewnętrznej.'- skoro używasz przecinka i kropki, to dlaczego potem walisz wers z wielkiej? Ortograf zwykły, bo nie licentia poetica.

    'Rozszczelnić system równowagi wewnętrznej'- ten wers chwyta. Jest dobry bardzo.

    'którego'- opłaca się na pojedynczy wers? Moim zdaniem nie.

    koniec ok, nawet ten oczywisty znak zapytania może być.

    Do przeróbki moim zdaniem

    · Zgłoś · 15 lat temu