Rozproszone wizje

Paweł Lewandowski

widzisz ten obraz

rozproszonego świata

wśród nadziei zmiany

na pewniejszy poranek

 

rozpływa się w pustej

mgle marzeń

które łącząc wszystkich

dzielą

 

wierzymy

wzbijając w górę wzrok

gaśniemy

spadając w obce objęcia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski
Wiersz · 19 marca 2009
anonim