Gdyby nie było tamtego drzewa,
Popcornu i gwiazd?
Wszystko byłoby inaczej,
nie tak?
Nie byłoby Gwiazdki,
Sylwestra
i bajki,
Nie byłby nałogu,
I nas.
Nie byłoby niczego,
Co zepsułoby nić,
Nie byłoby pocałunków,
Pieszczot,
Ani cichych dni...
Byłaby przyjaźń,
Która wiecznie trwa,
Byłbyś Ty
I byłabym ja...
Ale tamto było,
Była bajka,
Sylwester i Gwiazdka,
Były pocałunki,
Pieszczoty i łzy,
Czy mimo tego,
Wybaczysz mi?
rymem,zapisem i wielokropkami...