Oczy Oko Oka

Said Muslim

Oczy Oko Oka

Robią się coraz większe, czarniejsze,
nieskończenie doskonałe tak jak wszechświat
Kiedy tak zatapiam się w nie, czuje się
niemal legendarnie. Jak ostatni Atlantydzi.

Oczy Oko Oka

W Pakistanie jest mędrzec, który odgadnie
co trapi Twoją dusze i uzdrowi ją na zawsze,
cena jest niewielka. Jedno Twoje oko.

Oczy Oko Oka

Mama zrobiła rosół, a oka z tłuszczu
wirowały gdy bawiłem się w Lewiatana.
Potem był pogrzeb dziadka i
już nigdy tego nie zrobiłem.

Said Muslim
Said Muslim
Wiersz · 23 marca 2009
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    fajne, kurczę.
    zwłaszcza strofa z pakistańskim mędrcem.
    kurczę no najlepsze ze wszystkich trzech!

    · Zgłoś · 15 lat
  • Michał Domagalski
    Bardzo. Szczególnie "Oko".

    · Zgłoś · 15 lat
  • Jacek
    wywaliłbym jednak te wielkie bukwy. Dla mnie najlepsza ostatnia. Przez pogrzeb dziadka. Cały zabieg z okiem jest bardzo wieloznaczny i za tę przestrzeń plus. Ja bym nie wytłuszczał, bo odbierasz trochę możliwości czytelnikowi. Tyle z mojej strony. Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Said Muslim
    miło mi że wam się podoba :)

    wytłuszczenie znowuż jest trochę bardziej dla mnie, na slam.
    a duże litery? lubię duże litery.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Jacek
    : ) Swoją drogą, witaj Warszawiaku:D

    · Zgłoś · 15 lat
  • Said Muslim
    witam :) ale ja tu od dość dawna jestem, tylko się spotkać okazji nie mieliśmy :)

    nawet znam kogoś z Iławy.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Jacek
    Tak?:D Może znam?:D

    · Zgłoś · 15 lat
  • Said Muslim
    Taka Ize, z tego co pamiętam jest protestantką.

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Świetne.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Said Muslim
    jak się komuś podoba to może zostawi jakiś słupek ? może to zachęci innych do zajrzenia tu :D

    · Zgłoś · 15 lat
Wszystkie komentarze