Monstruacja czasami się zdarza

Łukasz Juszczyk

 

tembr głosu potwora
nadopubdliwie rodzącego kłamstwa
przetworzone w świeżej piosence
o miłości na skraju dosłowności


przemycając już tylko dźwięki drgawek
rozdartych głosem, jak z katalogu
przeżytych i znów cofniętych
przebłysków skrępowanej euforii


przy niekontrolowanym ruchu warg
w duchu utwierdzonej tożsamości
zbyt duża ilości kroków na raz
spowodowała upadek do przodu

Łukasz Juszczyk
Łukasz Juszczyk
Wiersz · 25 marca 2009
anonim
  • Jacek
    tytuł mi się spodobał jak tylko spojrzałem. plusik na wstępie : )

    Pierwsza mi się nie podoba. Jest zimna jak dla mnie. Już się tłumaczę. Ten potwór, że te kłamstwa rodzi...tak jak dla małych dzieci. Słowa "nadpobudliwe" takie. Do tego połączone z miłością. widze myśl, ale jej nie czuję, może mi imiesłów się rzucił, nie wiem. Subiektywnie tylko, pamiętaj.

    Druga. lepiej, ale "przebłyski skrępowanej euforii" to nisko jak na Ciebie. Zapoznałem się z Twoimi tworami, które być tu mogą i mi to brzydko wygląda.

    trzecia. najlepsza. Szkoda, że skończyłeś, bo doszedł być do Szekspira;] Tylko' niekontrolowanym ruchu warg" mnie drażni. Za jasno. Ale reszta, "upadek do przodu", miód malina : )

    · Zgłoś · 15 lat
  • Łukasz Juszczyk
    słówko potwór specjalnie wstawiłem jako słowo zwykle używane przez dzieci, tak dla kontrastu do wzniosłych słów i zdań jakie się często używa w wierszach.I jeszcze z innego powodu ale to juz zostawie dla siebie:)I ciesze sie ze podoba ci się zakończenie bo co niego miałem najwięcej wątpliwości.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Marcin Sierszyński
    No ja długo nie mogłem ubrać w słowa swoich wrażeń po przeczytaniu. A są one nienajlepsze. Szukałem pozytywnych stron, ale nie dało się. Dla mię po prostu jest to przegrany tekst. Siląc się na wyszukaność umknęła najważniejsza część wiersza - treść. Zamglona, wręcz czająca się w podziemiach, ażeby ktoś ją odkrył - ale odkryć się nie da, leży głębiej niż pies może się dokopać.

    · Zgłoś · 15 lat
  • ew
    niewiele zrozumiałam , pogmatwałeś, zasłoniłeś przekaz określnikami w prawie każdym wersie.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Justyna D. Barańska
    no i gdzie ty? pisaj, pisaj!

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    ciekawiejsze...coraz ciekawiejsze...
    alaska ?
    aaa... laska.
    a laska ?!

    · Zgłoś · 14 lat