Markowi

Grzesiek z nick-ąd

panie
niedopieszczony z moich kolan
ponoć ci nie jest wszystko jedno
że swoje prośby trzymam w dłoniach
i że w tych dłoniach milknąc więdną

jeśli stanowisz co jest rajem
i jeśli masz tam co najlepsze
oddaj mu góry w przechadzanie
a on ci wszystkie spłaci wierszem

a on ci każdą wpisze w barwy
najlepiej wiesz co znaczy piękno
tylko mu nie każ w ciszy marnieć
tylko mu nie każ głośno klękać

panie
niewymodlony w pustych słowach
wierzę że one wszystko jedno
jeśli potrafisz się zachować
tej jednej prośbie nie daj zwiędnąć

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 26 marca 2009
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    'jeśli stanowisz co jest rajem
    i jeśli masz tam co najlepsze
    oddaj mu góry w przechadzanie
    a on ci wszystkie spłaci wierszem' - ująłeś to idealnie. Całość zresztą doskonała.

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    tylko mu nie każ w ciszy marnieć
    tylko mu nie każ głośno klękać

    · Zgłoś · 15 lat
  • ew
    popłakałam się wczoraj nad niegłośnym klękaniem i dziś też łzy też mi nie dały spokoju.
    nie powiem nic więcej. biało mi.

    gwiazdkę proponuję

    · Zgłoś · 15 lat
  • Jacek
    rozgwieździć...się należy...

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    BARDZO DOBRY.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Michał Domagalski
    popieram Ew.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Marcin Sierszyński
    Nic dodać. Nic ująć.

    · Zgłoś · 15 lat
  • upsK
    Super. Pozdrawiam

    · Zgłoś · 15 lat
  • estel
    :(

    Przykładam rękę do gwiazdki.

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Jestem poruszony.
    Pierwsza strofa już wystarczyła, żebym przeszedł w inny stan skupienia...
    Świetna kompozycja. Rytm i rym (!!!), aż wraca wiara w prawdziwą poezję...
    Delikatne, ale jakie odważne...

    ponoc' ci nie jest wszystko jedno/
    jeśli potrafisz się zachowac'

    Te dwie frazy przeniosły mnie w dawno nieodwiedzany obszar pamięci,
    kiedy "nie chciałem bosy... chodzic' do Canosy..."

    Jestem Ci wdzięczny za ten wiersz.

    · Zgłoś · 15 lat
Usunięto 2 komentarze
Wszystkie komentarze