patolo

nF

w podziemiach wieży babel
śmierdzi kocią szczyną
przynajmniej nie ma myszy
tylko szczury wielkie jak koty

dziewczynki w diakrytycznych ubrankach
mają szybko do biblioteki
tłumaczą sobie zadane lektury
dostając jednocześnie okresu

patrzą jak się kochają
zanim zdążysz spuścić oczy
zrozumiesz że język
przekracza granice

patologia mowy
lingwistyka
stosowana

nF
nF
Wiersz · 27 marca 2009
anonim
  • Grzesiek z nick-ąd
    diaktryczne-to z uwielbienia do cudaczenia? wybija z rytmu,łamie język i stanowczo nie pasi do reszty

    · Zgłoś · 15 lat
  • nF
    "DiaKRYTYczne". Jeśli łamie jezyk, to dobrze, właśnie o to chodzi.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Jacek
    'szybko do bibioteki'- szybko? I masz tu literówkę.

    "dostając jednocześnie okresu"- zbędne 'jednocześnie'

    świetna ostatnia.

    Podoba mi się przesłanie.

    Mi się obraz Warszawy klaruje

    Popraw błędy, to dostaniesz bedebe: )

    · Zgłoś · 15 lat
  • nF
    Dzięki za literówkę. "Jednocześnie" nie jest zbędne,

    · Zgłoś · 15 lat
  • Marcin Sierszyński
    Owszem, jednocześnie nie jest zbędne, jest tutaj słowem-kluczem. Coś mi się wydaje, że wiersz mający na zadaniu sprowokować, trochę kuleje.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Jarosław Jabrzemski
    Diakrytycznych ubrankach = patologia mowy lingwistyka stosowana

    Czy ładnie tak równać?
    Języka nie łamie, ale konwencję nadwyręża; knajacką.
    Serdecznie pozdrawiam.

    · Zgłoś · 15 lat
Usunięto 1 komentarz