pan stasiek jest taki wszechwiedzący
wie wszystko wie jak zapłodnić kobietęjak zębem otworzyć piwo i w ogóle
można z nim usiąść na ławce i pogadać
bez zęba na przedzie – i nie czuć się gorzej
można też po studiach polemizować z nim
o filozofii sokratesa – i nie czuć się lepiej
dla niego każdy jest równy
dla niego życie to chwila
mówię mu:
carpe diem – on karpie jem
jak wyłowi
carpe diem – on karpie jem
jak wyłowi
Niepotrzebnie dopowiedziany sposób otwierania piwa - drugi wers drugiej strofoidy dokładnie wyjaśnia tę kwestię.
Serdecznie pozdrawiam.