Literatura

dysocjacja (wiersz)

Jarosław Jabrzemski


fuga nas połączy
 
w próbie imitacji
wykrzyczymy różne prawdy jednym głosem
odbite od ścian pułapki
wrócą dysonansem

gdy czucie opaczne piętrzy interwały
z motywem czołowym
mur przebijam głową
wyruszam w podróż dookoła ciebie
wpadając w objęcia słodkiej dromomanii

bez wiary w powroty
fuga nas rozdzieli

przysłano: dzisiaj, 21:49

 


wyśmienity– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
modliszqa
modliszqa 1 kwietnia 2009, 09:30
witaj :) piękny wiersz na wejsciu :)
Michał Domagalski
Michał Domagalski 5 kwietnia 2009, 19:39
Cóż. Na tak. Nie zabrał mnie, ale jest dobrze.
Jarosław Jabrzemski
Jarosław Jabrzemski 5 kwietnia 2009, 21:34
Michał Do. ; czy gdybym nie popełnił drobnego nadużycia i jak rzetelny człowiek napisał "poriomania", zabrałby w psychotyczną wędrówkę?
Nie lubisz mniej patologicznego włóczęgostwa?
Dziękuję za akceptację.
Z ukłonem serdecznie pozdrawiam.
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski 6 kwietnia 2009, 12:51
całkiem fajne.
przysłano: 31 marca 2009 (historia)

Inne teksty autora

omamy
Jarosław Jabrzemski
kreacja na wyspie*
Jarosław Jabrzemski
lilijka
Jarosław Jabrzemski
pani puri i pan masala
Jarosław Jabrzemski
buchtujący w zbożu
Jarosław Jabrzemski
krótka piosenka o majsterkowaniu
Jarosław Jabrzemski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca