Struktury wspinaczki

Paweł Lewandowski

ciekawy przypadek

wspinania się bez wysiłku

może być wynikiem

uśmiechu kołyski

 

gorzej samemu

bez zaopatrzenia

każdy cały czas

pragnie wywołać lawinę

autopsja nowicjuszy

 

bywają osobniki płaszczące

zawsze omijają wspinaczkę

gdy pragniesz stać prosto

 

kolejna grupa

niedawno pragnęła  

czyścić narody

i nadal by to czyniła

dopóki ktoś wyżej

ich nie wyczyści

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski
Wiersz · 5 kwietnia 2009
anonim