Literatura

adnotacja numer pięć (wiersz)

Carolineee_15

niechcący usunięte.. ponownie wstawione

głową o ścianę ze zmęczenia
uciekasz od tematu
od niechcenia głowa rozbolała
hasła na bilbordach to nasze motto

za drzewem schowana maska
zdejmowana od święta do nocy
bezsenność deletkuje pogodę
wieczory wciąż jeszcze mroźne

czasem gdy czegoś brakuje
głuchną domy na śpiew wilka
wieczór z cyklu kto mnie pokocha
ogryzek jabłka staje sie relikwią


niczego sobie 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
modliszqa
modliszqa 8 kwietnia 2009, 20:21
literówka w ogryzku
z czego ta maska zdejmowana skoro ona za drzewem schowana?
Carolineee_15
Carolineee_15 8 kwietnia 2009, 21:27
chodziło mi o stwarzanie pozorów, że jest dobrze. I ukrywanie tego.
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 9 kwietnia 2009, 07:11
pozory się same stwarzają...człowiek się dostosowuje...
cos się panienka pogubiłaś w stwarzaniu... udziwnień...
trzecia mi się podoba prawie bardzo,poprzednie mniej...
Carolineee_15
Carolineee_15 9 kwietnia 2009, 11:46
fakt, zakręciłam się w tej drugiej :|
Jacek
Jacek 10 kwietnia 2009, 11:18
Jest sporo błędów Karolina.

powtórzenie 'głowę' w pierwszej

'hasła na bilbordach to nasze motto'- wszystkie hasła to jedno motto tak?

'bezsenność deletkuje pogodę'?

motyw maski słaby

'wieczór z cyklu kto mnie pokocha'- banał

Ogólny wyraz pozostawia wiele do życzenia.

Ale widzisz błędy, to bardzo dobrze rokuje.
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 10 kwietnia 2009, 12:30
Nie, to nie jest to.
Jaqint
Jaqint 10 kwietnia 2009, 13:51
Wiersz opada. Brakuje mi czwartej na podciągnięcie, lub przeorganizowania. ;)
estel
estel 10 kwietnia 2009, 17:07
Przemyśl tekst. Np. tutaj - powtarzasz chyba bezwiednie: głową o ścianę, głowa rozbolała.
bezsenność delektuje pogodę - delektowanie jest zwrotne, nie bardzo w tej postaci wygląda. Z tego by coś zrobić:
"wieczory wciąż jeszcze mroźne

czasem gdy czegoś brakuje
głuchną domy na śpiew wilka
wieczór z cyklu kto mnie pokocha
ogryzek jabłka staje sie relikwią" - bo tu są zalążki na power. To, co wyżej - to paplanina.
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 7 kwietnia 2009 (historia)

Inne teksty autora

dziadkowi
Carolineee_15
wspomnienie
Carolineee_15
wieczory takie jak ten
Carolineee_15
za wszystko
Carolineee_15
Los Angeles, nocą
Carolineee_15
List do A.
Carolineee_15
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca