chyba ostatni kawałek zimy wyparował
we wczorajszym upale
zielenie fruwają w powietrzu
pachnie jogurtem
-odżywanie
zatrute tętna szepczą odbijane
o ziemię toną w glebie pierwsze
głośne wiatry i szybkie burze
pachnie muffinkami
-rozkwitanie
kilku fotografików obijających się o kamienice
robi nam zdjęcia- pierwszym wiosennym gościom
co machają ciepłem i łapią w usta muchy
stolik 6. topione w jogurcie muffinki
zapchane czekoladą latte macchiato
poruszana delikatnie łyżeczką trzy biszkopty
i twój uśmiech
ach wiosna wiosna.
jogurty, muffinki
Justyna Matuszek
Justyna Matuszek
Wiersz
·
8 kwietnia 2009
"pachnie jogurtem
-odżywanie" - ładne zestawienie, zwłaszcza, że wcześniej jest ta zieleń. nadchodzi wiosna, która karmi ziemię, odżywia, ale ziemia przy okazji o-żywia się, a peelka-obserwatorka wcina sobie jogurt.
"zatrute tętna" - zdecydowanie mi się nie podoba
no i się jogurt z muffinkiem połączył. niecierpię happy endów.
a koniec słodki i smaczny :D
Całość: Znośna.