Literatura

od świętny (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

nie chce mi się już  pieprzyć

na tyle nie mam siły

w sprawie utyłych wieprzy

rzeczy się zaogniły


że dzień że noc że darmo

przynosi nam rozstanie

życie jest jak to wiadro

z którego rozlej panie


pozwól malować jaja

baranka postołować

bo takie obyczaje

jak bardzo mokra głowa



dobry 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kliner Ka.
Kliner Ka. 11 kwietnia 2009, 04:08
No,wiadomo.Tak czy inaczej - dla nas - pierwsza zwrotka :wyśmienita

.Całość SPOKO.Ale wywrota takiej noty nie przewiduje;)

Znowu się pośpieszyłem z "kulkami", powinno być:wartościowy.Pozdro! Ps.Tak właśnie bywa...
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 11 kwietnia 2009, 06:36
ja nie bardzo czaję co znaczy spoko...
ale cos czuję że z czytaniem to sie pospieszyliście obywatelu:)
Jarosław Jabrzemski
Jarosław Jabrzemski 11 kwietnia 2009, 09:50
I zabawny i smutny i semantycznie świeży.
modliszqa
modliszqa 12 kwietnia 2009, 15:07
mnie sie podoba :)
estel
estel 13 kwietnia 2009, 11:12
"życie jest jak to wiadro" - Grześ, coś dziurawy ten wers. Ale tylko on i tylko w moim odbiorze. Reszta świętna.
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 13 kwietnia 2009, 15:05
zapomniałem dodać że wiadro ocynkowane ,przeznaczone do znoszenia wody,narażone na śniedzenie i w dalszym procesie postępu-rdzewienie:)
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 14 kwietnia 2009, 09:17
W takim kontekście to wiadro jest zacniejsze. ; )
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 11 kwietnia 2009 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca