Dywagacje pozytywne

M.

A gdyby złożyć
z dwóch spółgłosek niemych
i jednej samogłoski

nie nie nie

tak będzie gdziekolwiek
go nie będzie
umilknie wkładane w usta
za cichym przyzwoleniem

podzielimy się na pół
pomiędzy tych na i tych na nie
pewni swego
nie udowodnimy swoich racji

zegar będzie utykać
na co drugą sekundę

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 5 głosów
M.
M.
Wiersz · 14 kwietnia 2009
anonim
Wszystkie komentarze