przez to Morze Czerwone
Mojżesz bałby się przejść
czyste szaty tych po prawej stronie
są też tylko czysto-czerwone
i wszystko jest czerwone, tylko moje Serce
białe
***
szatnia
szatnia
Wiersz
·
17 kwietnia 2009
jakoś mnie nie rusza, nie czuję, żeby Mojżeszowski motyw bł do porządku wykorzystany.
są też tylko czysto-czerwone" - to się podoba. W reszcie ufam Panu A.