To ty?

marcinsen

 

TO TY ?

To Ty? Nie niestety,
to tylko szelest skrzydeł
szarej ćmy
na
tle nocnej szyby .


To Ty? Nie, to znowu
tylko wiatr,
a może mój umysł
kpi ze mnie,
jak zwykle, jak od lat.


To Ty? Powiedz „tak”,
ten jeden raz...
Niestety to tylko gwiazdy
szepczą kosmiczne plotki
w uszy niechcianych psów.


To Ty? Ten błysk,
tam za granicą widzenia,
obietnica nowego dnia...
Nie, to znowu ćma;
zderzyła się z gwiazdą
i spadła gdzieś w piach,
pod oknem.


To Ty? I znow nic...

marcinsen
marcinsen
Wiersz · 18 kwietnia 2009
anonim
  • modliszqa
    :) to ja !

    · Zgłoś · 15 lat
  • Jarosław Jabrzemski
    "to tylko gwiazdy
    szepczą kosmiczne plotki
    w uszy niechcianych psów" - jedyne, co zatrzymało.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Justyna D. Barańska
    a inwersja to po co? ;)

    · Zgłoś · 15 lat
  • marcinsen
    chciałem uniknąć rymowania. teraz lepiej?

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    "a może mój umysł
    kpi ze mnie,
    jak zwykle, jak od lat."


    Inaczej byłby..........................fatalny...

    · Zgłoś · 15 lat
  • marcinsen
    Dla jednych kosmiczne plotki, dla drugich kpiący umysł. To juz przynajmniej pół wiersza się podoba;))

    · Zgłoś · 15 lat
  • Emilia Czasami
    fajnie poprowadzona końcówka z ćmą, ale nie gra mi to okno jednak.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Marcin Sierszyński
    Wiesz, za dużo się powtarzasz.

    · Zgłoś · 15 lat
  • estel
    TO JA, chciałoby się wrzasnąć na ten wiersz, bo tylko to pytanie nachalnie brzęczy. Nic więcej. Nawet ciem ten nie szura.

    · Zgłoś · 15 lat
  • marcinsen
    "Nawet ciem ten nie szura"
    ?
    Hmm... dzięki za tipa, pogromczyni nastoletnich poetek:)))

    · Zgłoś · 15 lat
Usunięto 1 komentarz
Wszystkie komentarze