lub powideł

Kuba Nowakowski

trumna miała być prosta
za to ciało na wysoki połysk
żeby matka choć na koniec
nie psioczyła

a tu masz pan
ostał się ten co kostuchę
gęsim piórem łechtał

mało tego
dostał skrzydeł
i z diabelskich zakpił sideł

Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski
Wiersz · 18 kwietnia 2009
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    użyłem tytułu jak ostatniego wersu i wyszło nader ciekawie ; ]

    · Zgłoś · 15 lat
  • Kuba Nowakowski
    dobrze zrobiłeś :)

    · Zgłoś · 15 lat
  • annabell123
    Dla mnie jest świetny... a jaki wymowny. :)

    · Zgłoś · 15 lat
  • estel
    Nie wiedzieć czemu zupełnie skojarzyło mnie się z Ojcem Chrzestnym. Podoba się.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Marcin Sierszyński
    Wisielczo-śmieszno.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Kuba Nowakowski

    · Zgłoś · 15 lat
  • Jarosław Jabrzemski
    Prostota trumny każdemu stolarzowi skojarzy się z zamówieniem na prostopadłościenne pudło składane pod winkiel ; dałbym "skromna".
    Gęsie pióro tak wytarte, że ostała się tylko dutka ze stosiną.
    Poza tym cacy.

    · Zgłoś · 15 lat