magowie odeszli, wybuchem
nowej ery wiosna zzieleniała.
poświęcona deszczem ziemia,
obejmie nasiona. zatoczy krąg
szarak
w sercu oziminy
zamglonym rankiem. babina
wykrochmali pościel, serwety.
nagrzeje duszę, splunie, wygładzi
wiekowy len. zatoczy krąg
szarak
niespiesznie
słowa nabiorą (od)cieni.
Więc powtórzę — bardzo, bardzo, bardzo.
gratuluję:)
Wiosna jeszcze typowa.
Sercem i duszą wychynęłaś ponad standardowe poziomy.
Pozdrawiam