spity,spalony

Grzesiek z nick-ąd

wypijać siedem kaw bez mleka
wypalać fajek ze czterdzieści
i wciąż udawać że się czeka
na te najlepsze w życiu wieści

choć przecież nie da się za słowa
zajrzeć by ich tam żywych znaleźć
więc lepiej palcem tomaszowym
puknąć się w głowę i oszaleć

niepoczytalnym dużo łatwiej
zamienić miłość na łatwiznę
a gdy się życie w mordę zatnie
krew na kaftanie szybciej przyschnie

wypijać siedem kaw bez mleka
wypalać fajek ze czterdzieści
i jeśli ktoś gdzieś jeszcze czeka
udawać że się już nie mieści

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 29 kwietnia 2009
anonim
  • Grzesiek z nick-ąd
    niestety coś jest z zajawkowaniem więc tutaj:
    z cyklu: rymy najprostsze

    · Zgłoś · 15 lat
  • Jarosław Jabrzemski
    Nie takie znowu najprostsze, a podane z werwą.
    Fraza z życiem wyposażonym w brzytwę (specjalnie dla Ciebie - "brzytew" także poprawna) zasługuje na szczególne wyróżnienie.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    dodam nieśmiało że to wiersz okolicznościowy
    na okoliczność niemocy przybycia na wymarzone spotkanie znajomych

    · Zgłoś · 15 lat
  • Latte
    boszzze... 7 kaw to nawet ja tyle nie wypijam.............. nie wspomnę o reszcie...

    · Zgłoś · 15 lat
  • Michał Domagalski
    "wypijać siedem kaw bez mleka
    wypalać fajek ze czterdzieści
    i wciąż udawać że się czeka
    na te najlepsze w życiu wieści" - Szkolne 6+

    Reszta bardzo dobra.

    · Zgłoś · 15 lat