rymnięty z ukłonem ale bez przytupu

Grzesiek z nick-ąd

pani rozpluwa dookoła

że ja na siłę rymów szukam

ma pani rację chylę czoła

rymować to jest żadna sztuka


bo na ten przykład do matoła

co to butelki w parku zbiera

najbardziej się rymuje szkoła

i brak nadziei i chęć szczera


lub z innej mańki do cud dziwki

rymują się naprawdę pięknie

ostatnie śliwki robaczywki

i drzewko co tuż po nich zwiędnie


ale podchodząc do poety

który nie wiedzieć o czym myślał

coś chciałem znaleźć lecz niestety

dziś nie rymuje się artysta


pani nade mną już nie płacze

rymy to sztuka arlekinów

cóż mogę począć ja prostaczek

rymuję choć nie szukam rymów


Oceń ten tekst
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 4 maja 2009
anonim
  • Grzesiek z nick-ąd
    pani vako nikt do niczego tym bardziej nikogo nie zmusza:)

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    za nic? za wszystko?

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • estel
    Przecież Ty już i tak za nic masz komentarze.
    To napiszę tylko, że błagam, rymuj dalej, Artysto.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • p
    ja zapłacze bo inaczej sie zanudzę.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    nie mam nawet takich ciągotek a la ...
    są na tym świecie rzeczy nieruszalne że się tak wyrażę o człowieku:)

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • ataraksja
    nooo, bo musiałabym posłuchać jak interpretujesz głosowo. masz predyspozycje a la Młynarski?

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    nie wiem,nie czytałem owej ballady:(
    prawie czyni ogromna róznicę i z tym mi do twarzy:D

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • ataraksja
    `lub z innej mańki do cud dziwki

    rymują się naprawdę pięknie

    ostatnie śliwki robaczywki

    i drzewko co tuż po nich zwiędnie`... no i dlaczego nie mogę się opędzić od skojarzeń tej strofy z "Balladą o paniach minionego czasu` Villona? ;)

    Motyw uniwersalny. Zakończenie rozjarza facjatę beztroskim uśmiechem :)
    Ech, Ty drugi Młynarski ... prawie.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    wybacz... dłonie mi drżą... wszak wiem jakiej płci oranżadówna.. jeszcze raz wybacz PANI

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Justyna D. Barańska
    panie? :>
    no kurde! następny

    · Zgłoś · 15 lat temu
Wszystkie komentarze