disconnect

upsK

 disconnect



I.


nie nauczyliśmy się kochać ludzi
bo za wolno odchodzą dziadek w parku
ławka i dym

pusto jak w ptasiej kości: były dzieci
teraz są huśtawki – puste piaskownice – puste
ekrany o dziwo - pełne odbiorców
napięcia:

śmierć na dvd w photoshopie zrobię niebo
lepszego nie zobaczysz


nigdzie więcej


II.


ziemniaki ledwo przechodzą przez gardło 
dziadek w parku z przyzwyczajenia
ławka i kieliszek

pusto jak w domu: dorośli w toku
nadgodzin myślami między rakiem płuc
a wypaleniem - kolejnego papierosa
dla żartu:

dziś cię rozmażę dostaniesz biodro
z katalogu ryb


syrena w ruchu elektronów 


III.


im bardziej był tym bardziej go 
teraz nie ma dziadek w piachu – ławka
odosobniona

pusto w parku - choć staruszkowie są
ale o nich przecież się nie mówi
po prostu - odchodzą
bez słowa:

cmentarz wypełniony jak pks 
do lichenia


w google map 


.
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 8 głosów
upsK
upsK
Wiersz · 5 maja 2009
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    cóż dodać? nic.

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Dominika Ciechanowicz
    Podoba się całe. Bardzo.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Michał Domagalski
    Jest dobrze. Dziękuję za doznania czytelnicze.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    To świetne jest , a "pusto w ptasiej kości" powala.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Nie mam pytań.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    pusto jak w ptasiej kości- to mi bardzo leży. poza tym nie umiem się ustosunkować.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • upsK
    dziękuję :)

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Jarosław Jabrzemski
    Gratuluję tekstu.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • modliszqa
    ciekawam do której bedziesz czekal :D , masz czas dziś do północy :D

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • upsK
    nie ma to jak zmotywowanie do działania :)
    pozdrawiam i dziękuję.

    · Zgłoś · 15 lat temu
Wszystkie komentarze