disconnect
I.
nie nauczyliśmy się kochać ludzi
bo za wolno odchodzą dziadek w parku
ławka i dym
pusto jak w ptasiej kości: były dzieci
teraz są huśtawki – puste piaskownice – puste
ekrany o dziwo - pełne odbiorców
napięcia:
śmierć na dvd w photoshopie zrobię niebo
lepszego nie zobaczysz
nigdzie więcej
II.
ziemniaki ledwo przechodzą przez gardło
dziadek w parku z przyzwyczajenia
ławka i kieliszek
pusto jak w domu: dorośli w toku
nadgodzin myślami między rakiem płuc
a wypaleniem - kolejnego papierosa
dla żartu:
dziś cię rozmażę dostaniesz biodro
z katalogu ryb
syrena w ruchu elektronów
III.
im bardziej był tym bardziej go
teraz nie ma dziadek w piachu – ławka
odosobniona
pusto w parku - choć staruszkowie są
ale o nich przecież się nie mówi
po prostu - odchodzą
bez słowa:
cmentarz wypełniony jak pks
do lichenia
w google map
ławka i kieliszek
pusto jak w domu: dorośli w toku
nadgodzin myślami między rakiem płuc
a wypaleniem - kolejnego papierosa
dla żartu:
dziś cię rozmażę dostaniesz biodro
z katalogu ryb
syrena w ruchu elektronów
III.
im bardziej był tym bardziej go
teraz nie ma dziadek w piachu – ławka
odosobniona
pusto w parku - choć staruszkowie są
ale o nich przecież się nie mówi
po prostu - odchodzą
bez słowa:
cmentarz wypełniony jak pks
do lichenia
w google map
.
świetny. bardzo mi się podoba Twoje pisanie.
pozdrawiam i dziękuję.