Krótka historia

Magdalena Makowska

 

Miała chyba dwadzieścia lat,

nie obchodził ją zupełnie świat,

bo gdy tylko czegoś chciała,

nigdy tego nie dostawała.

Dzieciństwo spędziła ze świrami,

Gnębili ją, dniami i nocami,

aż przyrzekła sobie jedną rzecz,

nigdy nie wybaczy im tego że,

niemiała przyjaciół, ciągle bała się,

i modlitwą uspokajała cierpienie.

Aż na końcu spotkała osobę,

która nie bała się powiedzieć "pomogę",

ale za późno dla niej było,

i niestety źle się to skończyło.

Magdalena Makowska
Magdalena Makowska
Wiersz · 8 maja 2009
anonim