"PORTRET W BLASZANYM WIADERKU"

beti027

by przełamać ciszę
szeleściłam butami
słońce rzeźbiło pod kątem
mój autoportret

i tak przed siebie
mierząc
tylko krokami
autentyczność asfaltu

nawet wiatr nie chciał
zaczepić
zapytać o drogę

chyba się domyślił
że nie wiem
jak pisać

portret kilku atomów
garstki energii
w blaszanym wiaderku

rzeczywiście nie wiem
beti027
beti027
Wiersz · 9 maja 2009
anonim
  • Jarosław Jabrzemski
    Wolałbym:


    by przełamać ciszę
    szeleściłam butami
    słońce rzeźbiło pod kątem
    mój autoportret

    i tak przed siebie
    mierząc
    tylko krokami
    autentyczność asfaltu

    nawet wiatr nie chciał
    zaczepić
    zapytać o drogę

    chyba się domyślił
    że nie wiem
    jak pisać

    portret kilku atomów
    garstki energii
    w blaszanym wiaderku

    naprawdę nie wiem

    · Zgłoś · 15 lat
  • beti027
    dziękuję, że mi to tak fajnie poukładałeś :) jak widać- skorzystałam :)
    jeszcze raz bardzo dziękuję

    · Zgłoś · 15 lat
  • Michał Domagalski
    Tekst miło się czytało.

    · Zgłoś · 15 lat