krótka piosenka o majsterkowaniu

Jarosław Jabrzemski

mówiłaś
w głowie się nie mieści
nudzi nie przekonuje drażni
a ja nie potrafiłem streścić
byś zrozumiała jak jest ważne
naprawdę nie umiałem prosić
byś nie szła za wrażeniem pierwszym

teraz we wnętrzu się panoszą
moje wiersze

i to co nie budziło wzruszeń
nie mogło gładko przejść przez uszy
dziś w cieście mózgu tkwi rodzynkiem

podziwiam cię jak rafantynkę

 

Jarosław Jabrzemski
Jarosław Jabrzemski
Wiersz · 16 maja 2009
anonim
  • modliszqa

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    To takie romantyczne nabijanie w butelkę?

    · Zgłoś · 15 lat
  • Jarosław Jabrzemski
    Modliszqa; buziaki wielkie.

    Balrog; dokładnie tak. :) Dzięki!

    · Zgłoś · 15 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    ach jak ja bym widział w wersie 9 te moje wiersze- tak ładnie to zwyczajne nic nie znaczące "te" sprowadza wiersze do swoistosci:)

    · Zgłoś · 15 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    ach i jeszcze wersy bym przemieścił w ostatniej strofie:)

    · Zgłoś · 15 lat
  • Jarosław Jabrzemski
    Grzesiek z ; ładne, zwyczajne "te" skutecznie rozjechałoby rytm. Dziękuje za pochylenie się.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Szczygi
    ja nie znam się na składni za bardzo, ale mogę tylko powiedzieć/napisać (niepotrzebne skreślić) że wiersz jest przyzwoity :)

    · Zgłoś · 15 lat