Letni wiatr

Ichiae Lucsav

Wiatr letni zawiał delikatnie
Krzak młody ukłon bił przed Tobą
Ziemia zdziwiona
I przeznaczenie

Wiatr letni dmuchnął delikatnie
Świat młody zwinął się w rulonik
Mistrzu Fior!
Wyzwolenie!

Ma myśl objęła delikatnie
Twoją i lód się załamał pod tym,
Co zostało
Z Atenejki

Młodość Twoja z intelektem
I dłoń Twoja z cnym respektem
Odpłynęła morzem
Ku przyszłości

A ja uśmiecham się delikatnie
Patrzę: gwiazdy księżyc osłaniają
Me marzenie w Ciebie
W Ciebie
Zauroczenie.
Ichiae Lucsav
Ichiae Lucsav
Wiersz · 4 stycznia 2001
anonim