pokochać w człowieku to coś
najgorszego nie można wykluczyć
szczęścia powszedniego daj nam
nieudolnym latawcom panie
przestrzeni nad i pod
tym się podpisz co masz
od nas do usłyszenia
PS
pragnę wierzyć że zachowasz
najlepszego na zakończenie
a może i dzień później
jak się nazywa rodzaj poezji taki,w którym ostatnie słowo poprzedniego wersu jest równocześnie pierwszym następnego?
"pokochać w człowieku to coś
najgorszego nie można wykluczyć
szczęścia powszedniego daj nam
nieudolnym latawcom panie
przestrzeni nad i pod
tym się podpisz co masz
od nas do usłyszenia"
a to - hmm, może jest jedną li tylko przerzutnią załatwioną na cacy rytmiką zazębiającego się tematu ze stwórcą w tle i litanią na modłę wielofunkcyjności słowotoku - zabawa fajna i nietuzinkowa, acz trochę pozbawiona rozbudowy.
I nie rozmiar słowa, a słowo jest tu miernikiem