kiedy mnie mijasz drugą stroną ulicznie
myślę – chyba przyjdziesz
już jesteś
tu, tu, tu
z napisaniem
w prezencie dla króla
zniszczone królestwo
rok po roku
zbieram się w pielęgnowanie
straconym czasem
myśli pręgierz
nadziei nie kołysz pogodna
na zasadzie skojarzeń
jeszcze wyjdzie
szydłem z worka
że robisz to specjalnie
i co ludzie powiedzą
gdy schodziliśmy do mrowiska
szukałaś
że nikomu na ucho
gdyby ktoś zasłyszał
z obawy przed nocy katem
ale to twoje
już jestem
sensem i znaczeniem …
motyw
piasek przez palce
myślę – chyba przyjdziesz
już jesteś
tu, tu, tu"
klakson znaczy....................i co ? Może ja nie w ten czas ale...
"z napisaniem
w prezencie dla króla
zniszczone królestwo
rok po roku
zbieram się w pielęgnowanie
straconym czasem
myśli pręgierz"
ale tu każdy wers jest jak od śmigła - co rusz to inna parafia - no dalej nic lepiej, cóż wychodzi na to, że do tego tekstu trzeba się chyba zbombardować jak fleki Zygmunta, żeby krzyknąć; Veth! Veth-o, no qrczka Szwietnyyy tkekst - s-ep-er !