połączenia

Bukowski W.

kiedy mnie mijasz drugą stroną ulicznie

myślę – chyba przyjdziesz

już jesteś

tu, tu, tu

 

z napisaniem

w prezencie dla króla

zniszczone królestwo

rok po roku

zbieram się w pielęgnowanie

straconym czasem

myśli pręgierz

 

nadziei nie kołysz pogodna

na zasadzie skojarzeń

jeszcze wyjdzie

szydłem z worka

że robisz to specjalnie

i co ludzie powiedzą

 

gdy schodziliśmy do mrowiska

szukałaś

że nikomu na ucho

gdyby ktoś zasłyszał

z obawy przed nocy katem

ale to twoje

 

 już jestem

sensem i znaczeniem …

 

motyw

piasek przez palce

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
Bukowski W.
Bukowski W.
Wiersz · 20 maja 2009
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    można też tak się pocieszać ;)

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Bukowski W.
    ale jest pod ponad, tu są tylko wiersze z których można zrobić wersy :P

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    tu sa tylko wersy, z których można zrobić wiersze. nic poza tym, nic ponad to.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • effata
    jak dla mnie za bardzo rozciągnięty :)

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    "kiedy mnie mijasz drugą stroną ulicznie
    myślę – chyba przyjdziesz
    już jesteś
    tu, tu, tu"


    klakson znaczy....................i co ? Może ja nie w ten czas ale...

    "z napisaniem
    w prezencie dla króla
    zniszczone królestwo
    rok po roku
    zbieram się w pielęgnowanie
    straconym czasem
    myśli pręgierz"

    ale tu każdy wers jest jak od śmigła - co rusz to inna parafia - no dalej nic lepiej, cóż wychodzi na to, że do tego tekstu trzeba się chyba zbombardować jak fleki Zygmunta, żeby krzyknąć; Veth! Veth-o, no qrczka Szwietnyyy tkekst - s-ep-er !

    · Zgłoś · 15 lat temu