Pytam ciebie

Tomasz Wrona


Jakie są Twoje myśli,
Jaka jest Twoja pamięć.
Czy Ci się nieraz przyśni
Słoneczna w deszczu zamieć
Lub obłąkany pożar
Cielistych, bałwanich kul,
Po jakich pływasz morzach,
Do jakich grywasz ról ?

To tysiąc pytań pierwszych,
Na które znasz odpowiedź.
To tysiąc pytań śmiesznych.

Jakie są Twoje Noże,
Jakie są Twoje Blizny



Tomasz Wrona
Tomasz Wrona
Wiersz · 22 września 1999
anonim