Luizo

Fansted

Próbowałem za Tobą nie tęsknić
by nie pragnąć Twego widoku
Próbowałem o Tobie nie myśleć
by sen mieć spokojny w oku
Próbowałem Cię najmniej dotykać
byś nie przesiąknęła przez mą skórę
Nie pocałowałem Cię jeszcze
bo w ustach Twych zastygnę lub umrę
Teraz zostać z Tobą chcę na zawsze
i upajać się w Twoim imieniu
Obiecaj mi tylko płacz zanim odejdziesz,
ostatni płacz na Twoim ramieniu

2000 XII 10
Fansted
Fansted
Wiersz · 10 grudnia 2000
anonim