Literatura

* * * (wiersz)

Czarna Boni

To co zawsze widzę
to tylko cień gwiazdy
I nie widzę twarzy
a tylko cierń co twarz tę rzeźbił
ale to nieważne
bo przecież ciernie leżą wszędzie
a ta głupia
bardziej do kolca niż co do róży podobna
miłość beznadziejna
co na ogół kończy się samobójstwem
nie wypala się wcale
tylko mnie wypala


niczego sobie+ 31 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Wlodzimierz Holsztynski 14 maja 2002, 05:18
Mily wiersz. Uzywa niezle dwa glosy,
liryczny i kolokwialny. Zaczyna sie od przegadanej konstrukcji "To co.../to tylko...". W poezji nalezy jezykowi stawiac wyzsze wymagania.

Poezji i logikowaniu rzadko po drodze. W wierszu logika niech bedzie dyskretna, niech sie nie puszy. Dlatego zakonczenie oslabilo ten wiersz. Warto je zmienic, i to chyba gruntownie uwalniajac sie od obecnej idei.

-- Wlodek
przysłano: 19 grudnia 2000

Inne teksty autora

Na temat banału
Czarna Boni
* * *
czarna boni
* * *
czarna boni
* * *
Czarna Boni
* * *
Czarna Boni
* * *
Czarna Boni
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca